dilluns, 29 de juny del 2009

Campanya PER UNA ALIMENTACIÓ BONA, NETA, JUSTA I SENSE ORGANISMES GENÈTICAMENT MODIFICATS

Ahir, més de 4.000 persones varen participar en una manifestació a Barcelona contra els conreus transgènics, convocats per la plataforma 'Som lo que sembrem' sota el lema 'Democràcia, salut i bons aliments' per reivindicar l'acceptació a tràmit al parlament de la Iniciativa Legislativa Popular sobre transgènics (ILP) --que va aconseguir recollir 105.000 signatures de suport. La plataforma protestava així per l'esmena a la totalitat de la proposta legislativa anunciada pel PSOE, el PP i CiU que intenta evitar d'aquesta manera el debat sobre el consum, cultiu i investigació de transgènics després de la presentació de la iniciativa dijous que ve al Parlament.




Suport als companys de la ILP contra els transgènics!

Des del co·lectiu DEMPEUS per la salut pública considerem que els nostres interessos son comuns, perque sabem de la importància d'una alimentació natural, i de la perillositat que implica de manera especial l'experimentació química per a les persones que pateixen Sensibilitat Química Múltiple.


Per això DEMPEUS dona el seu suport al Manifest dels Consumidors i dels professionals de la Gastronomia, la Salut i l’Alimentació PER UNA ALIMENTACIÓ BONA, NETA, JUSTA I SENSE ORGANISMES GENÈTICAMENT MODIFICATS .

I demana la vostra signatura al Manifest.


Josep Pàmies i altres companys en vaga de fam davant del Parlament



Josep Pàmies, pagès i membre de la plataforma “Som lo que sembrem” ha declarat que ell i dos companys més realitzaran una vaga de fam per fer pressió als parlamentaris. Pàmies, que ja s'ha instal·lat a una autocaravana, davant de l'edifici del Parlament, ha afirmat que “en un principi aquesta vaga de fam és fins dijous, moment en què es debatrà la Iniciativa Legislativa Popular, però si les coses surten malament, potser seguirem”.



El membre de la comissió impulsora de la plataforma antitransgènics, Josep Pàmies, ha assegurat que els partits s'havien compromès fa mesos a debatre la proposta i que les esmenes havien estat una “sorpresa” que no mereixien. Ha afegit que ell i dos companys començaran avui una vaga de fam davant del Parlament i que “continuaran la lluita” fins a aconseguir que la proposta popular sigui debatuda per les forces polítiques, que “ni tan sols permeten l'emissió del documental coproduït per TV3 'El món segons Monsanto' -sobre les empreses productores de llavors transgèniques- abans de dijous”.


Segons ha explicat Pàmies, Catalunya consumeix soja transgènica importada i és una de les regions amb més cultiu de blat de moro modificat genèticament d'Europa -30.000 hectàrees-, on ja hi ha més de 100 regions antitransgènics.


El proper dijous, a les 10 del matí, totes les persones que estiguem en contra dels cultius transgènics i a favor de la "Democràcia, la salut i els bons aliments" hauriem de donar suport davant el Parlament de Catalunya als companys de la Plataforma "Som el que sembrem".









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar-nos el teu comentari